• Cégek és magánszemélyek is rendelhetnek!
 • |
 • Kérdése van? Hívjon: +36 70 7 999 999
 • Cégek és magánszemélyek is rendelhetnek!
 • Kérdése van? Hívjon: +36 70 7 999 999

ALLTEST Beright Lyme-kór IgG/IgM gyorsteszt - 1 db tesztkészlet (ujjbegyvérből) - Lejárati idő: 2025-05-31

ALLTEST Beright Lyme-kór IgG/IgM gyorsteszt - 1 db tesztkészlet (ujjbegyvérből) - Lejárati idő: 2025-05-31

bruttó (5% ÁFA)
1 990 Ft
Akció -25%
1 490 Ft (1 490 Ft/db)
nettó:
1 419 Ft (1 419 Ft/db)

A Beright Lyme-kór gyorsteszt életmentő lehet, hiszen a rettegett fertőzést egy közönséges kullancscsípéstől is el lehet kapni. Ha a csípés észrevétlen marad, a kullancs emésztőrendszerében levő baktérium bekerülhet az emberi szervezetbe. A kezeletlen Lyme-kór pedig rendkívül súlyos tüneteket okozhat: szívizomgyulladás, szívritmuszavar, ideggyulladás, vagy akár bénulás is kialakulhat. Éppen ezért óriási jelentősége van, hogy időben észrevegyük a betegséget, és kezeljük azt. Kapható a patikákban is, keresse kedvenc gyógyszertárában!

Gyártó: Hangzhou AllTest Biotech Co.,Ltd.

Raktáron 1 munkanapos kiszállítás
Teszt típusa:
Lejárati idő:

Rendeld meg most és GLS futárral ekkor szállítjuk: 2024-07-17, szerdán.

Lejárati idő: 2025-05-31

Kosárba tesz
 •  
 •  
 •  

Kapható a patikákban is, keresse kedvenc gyógyszertárában!

 

A magyar nyelvű használati utasítást a fenti (↑↑↑), "Letölthető dokumentumok" fülre kattintva találja.

 

Általános információk

A Beright Lyme-kór IgG/IgM gyorsteszt professzionális felhasználási célra készült. Közismert, hogy a Lyme-kórt elsősorban kullancsok terjesztik. A Lyme-kór fertőzött kullancsok csípése útján terjed át az emberre. A kullancsnak mintegy 24-48 órán keresztül kell a bőrön maradnia ahhoz, hogy a baktérium átterjedjen. A fertőzés leggyakoribb jele a bőrön megjelenő, körkörös bőrpír, amely a kullancscsípés helyén jelentkezik, körülbelül egy héttel a csípés után. A bőrpír általában nem viszket, és nem fáj, ezért gyakran észrevétlen marad. A fertőzöttek körülbelül 25-50%-ánál nem jelentkezik ez a tünet. Egyéb korai tünetek lehetnek láz, fejfájás és fáradtságérzet.

Kezelés nélkül a tünetek kiegészülhetnek többek között az arc egyik vagy mindkét oldalának mozgásképtelenségével, ízületi fájdalmakkal, súlyos fejfájással, nyakmerevséggel vagy szívdobogással. Hónapok vagy évek múlva ismétlődő ízületi fájdalom és duzzanat fordulhat elő. Alkalmanként a karokba és lábakba nyilalló fájdalom vagy bizsergés jelentkezik.

A megfelelő terápia ellenére is, az emberek körülbelül 10-20%-ánál ízületi fájdalmak, memóriazavarok jelentkezhetnek, és legalább hat hónapig tartó fáradtságérzet jellemző.

 

FONTOS!

A Lyme-kórt a fenti tünetek, és a vérben lévő specifikus antitestek vizsgálata alapján azonosíthatjuk be. Mivel a betegség korai szakaszában a vérvizsgálatok gyakran negatívak, ezért azt javasoljuk, hogy a tesztelést a kullancscsípéstől számított második héttől kezdve, több egymást követő héten át ismételjék 4-6 hétig, heti rendszerességgel.

Az IgM antitestek a fertőzés korai szakaszában, a 2. héttől kezdődően mutathatók ki, és a betegség fennállását jelzik. Az IgG antitestek jellemzően a kullancscsípés után 4-6 héttel jelennek meg nagyobb mennyiségben. A Beright Lyme-kór IgG/IgM gyorsteszttel egyaránt kimutathatók a friss, és a kései fertőzések is.

 

Termékinformációk

 • a rettegett Lyme-kór kimutatására szolgáló, professzionális felhasználású teszt,
 • kimutatható eredmény akár már a csípést követő 2. hét után,
 • ujjbegyvérből mutatja ki a teszt a fertőzöttséget,
 • eredmény 10 perc elteltével
 • pontos, megbízható: 95% érzékenység, 98% specificitás,
 • háziorvos, egészségügyi szakember jelenlétében végezhető el a teszt.

 

Termék megnevezése: ALLTEST Beright Lyme-kór IgG/IgM gyorsteszt

Termék gyártójának neve, címe:

A készlet tartalma:

 • Tesztkazetta
 • Steril ujjbegyszúró tű
 • Alkoholos törlőkendő
 • Pipetta
 • Pufferoldat
 • Használati útmutató

 

Előkészületek a teszteléshez

 1. Mielőtt belevágna, hagyja, hogy a teszt és a puffer felvegye a helyiség hőmérsékletét (15-30 °C).
 2. Alaposan mosson kezet meleg, szappanos vízzel.
 3. A fóliatasakból kivett tesztkazettát 1 órán belül fel kell használni.
 4. Ne nyúljon a tesztcsíkhoz a C, T, ill. S melletti ablakban.
 5. A legjobb eredményt akkor kapja, ha a tesztet felbontás után azonnal elvégzi.

 

Mintavétel és tesztelés

 1. A Lyme-kór IgG/IgM gyorsteszt ujjbegyből vett vérmintából is működik. Mintavétel előtt mossa meg a beteg kezét is szappannal és meleg vízzel, vagy tisztítsa meg alkoholos törlőkendővel.
 2. Lefelé irányuló mozdulatokkal, az ujjbegy felé masszírozza a középső vagy gyűrűs ujjat anélkül, hogy érintené a szúrás helyét.
 3. Szúrja meg az ujjat a steril ujjbegyszúró tűvel. Az első vércseppet törölje le.
 4. Óvatosan dörzsölje át a páciens kezét csuklótól tenyérig, hogy egy kerek vércsepp alakuljon ki a szúrás helyén.
 5. Érintse a pipetta végét a vércsepphez, és szívjon fel annyit, amíg az kb. 10μL-re meg nem telik. Kerülje a légbuborékokat.
 6. Cseppentsen 1 csepp vért a tesztkazetta mintafogadó nyílásába (S), majd adjon 3 csepp pufferoldatot (kb. 120 μL) a tesztkazetta pufferfogadó nyílásába (B).
 7. Indítsa el a stoppert.
 8. Várja meg, amíg előtűnik a színes csík(ok). Az eredményt 10 perc múlva kell leolvasni, 20 perc elteltével az eredmény érvénytelen.

 

 

Az eredmények értelmezése

IgG POZITÍV: * Két színes csík jelenik meg. Az egyik a kontrollterületen (C), a másik meg az IgG-területen.
IgM POZITÍV:*Két színes csík jelenik meg. Az egyik a kontrollterületen (C), a másik meg az IgM-területen.
IgG és IgM POZITÍV:*Három színes csík jelenik meg. Az egyik a kontrollterületen (C), a másik az IgG, a harmadik az IgM-területen.

*Megjegyzés: A tesztterület bármely színárnyalatát pozitívnak kell tekinteni.

NEGATÍV: Egyetlen színes csík jelenik meg a kontrollterületen (C). Nincs csík a tesztterületen: IgG és IgM.

ÉRVÉNYTELEN: A kontrollterületen (C) nem látható csík. Minden olyan vizsgálati eredményt, amelynél a megadott leolvasási időszakban a kontrollterületen (C) nem látható csík, érvénytelennek kell tekinteni. Kérjük, ismételje meg a vizsgálatot egy új teszttel! Az érvénytelen eredmény legvalószínűbb oka az elégtelen pufferoldat-mennyiség vagy a helytelen eljárási technika.

 

A teszt tárolása:

Lezárt tasakban szobahőmérsékleten vagy hűtve 2-30°C között tárolandó. A teszt a lezárt tasakon feltüntetett lejárati időig használható fel. Felhasználásig a lezárt tasakban tárolandó, ne használja fel a lejárati időn túl. Ne fagyassza le!

Figyelem!

Ez a gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges Lyme-kór fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a Lyme-kór diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, klinikai vizsgálatokkal meg kell erősíteni.

 

FIGYELMEZTETÉS!

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követően nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29 §(1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.


FONTOS!

A Legal Beauty Kft. nem vállal felelősséget a Vevő beszerzési eljárására vonatkozó jogszabályban előírt kötelezettségeinek teljesítésére, az a Vevő hatásköre. Forgalmazó felelőssége kizárólag a rendeltetésszerű felhasználásra felhívó tájékoztatásra, és a leszállított árura terjed ki.

 

Címkék
Ajánlott termékek