• Cégek és magánszemélyek is rendelhetnek!
  • |
  • Kérdése van? Hívjon: +36 70 7 999 999
  • Cégek és magánszemélyek is rendelhetnek!
  • Kérdése van? Hívjon: +36 70 7 999 999

A permetezésről

A permetezés a felhasznált anyagok miatt rendkívül veszélyes munkafolyamat, még akkor ...

Tovább olvasom

Permetezés

A permetezésről

A permetezés a felhasznált anyagok miatt rendkívül veszélyes munkafolyamat, még akkor is, ha biogazdálkodásban használható vegyszereket alkalmazunk.

A saját egészségünk védelmében – ha egy mód van rá - mindenképpen takarjuk a teljes testfelületünket. Ezt leghatékonyabban a speciális védőeszközök használatával tehetjük meg.

A permetezéshez kifejlesztett védőeszközök védelmet nyújtanak a vegyszerekkel való munka során keletkező gázok, gőzök és mérgező kategóriába sorolt szilárd, illetve folyékony részecskék ellen egyaránt.

Jó tudni, hogy a hagyományos munkavédelmi maszkok (pl. FFP2, FFP3, KN95 maszkok) permetezés céljára nem alkalmasak; komolyabb szűrőképességgel rendelkező (pl. 3M vagy Elipse gyártmányú) félálarcok vagy teljesálarcok használandók, amikben pl. A1p3, A2P3, ABE1P3 vagy ABEK1P3 speciális szűrőbetétek vannak. A maszk mellé javasolt még védőszemüveg vagy arcpajzs használata is annak érdekében, hogy maximálisan védjük a szemünket és az arcunkat.

A permetezési védőfelszerelésünk része kell legyen egy gumicsizma vagy védőcipő is, mivel egy átlagos félcipő pórusain áthatolhatnak a vegyszerek. Ahogy az átlagos cipő, úgy az átlagos ruha sem ad megfelelő védelmet, csak az erre a célra gyártott kapucnis overál.

Mivel a latexkesztyűt oldhatják a permetezés során használt vegyi anyagok, ezért a kesztyű anyaga is fontos részletkérdés – célszerű nitrilalapú védőkesztyűket viselni, amik ellenállnak a fröccsenő vegyszereknek.