Tájékoztató egészségpénztári tagoknak, kattints ide »

Aktiválja az Egészségpénztári kedvezményt!

Amennyiben az OTP Egészségpénztár tagja vagy, akkor aktiválhatod az egészségpénztári kedvezményt, ha az "Aktiválás" gombra a kattintasz. A már akciós termékekre a kedvezmény nem alkalmazható.

Válassza ki, melyik kedvezményt szeretné megtartani!

Már aktiválva van egy egészségpénztári kedvezmény, mely kuponkedvezménnyel együtt nem alkalmazható. Kérjük, válaszd ki, hogy melyik kedvezménytípust szeretnéd megtartani.

Biohit SARS CoV-2 antigén gyorsteszt - 25 db tesztkészlet (orrból, szájból)

Biohit SARS CoV-2 antigén gyorsteszt - 25 db tesztkészlet (orrból, szájból)

99 500 Ft
Akció -50%
bruttó (5% ÁFA)
49 750 Ft (1 990 Ft/db)
nettó
47 381 Ft (1 895 Ft/db)
1 munkanapos kiszállítással

A Biohit antigén gyorsteszt orrból vagy szájból, steril mintavevő pálca segítségével vett nyálkahártyamintából mutatja ki a SARS-CoV-2 vírus jelenlétét - antigén - a szervezetben a koronavírus-fertőzés korai szakaszában, közvetlenül az első tünetek megjelenése után. A teszt azt fogja megerősíteni, hogy a páciens a teszt időpontjában vírusfertőzött-e, vagyis terjesztheti-e a fertőzést. Pozitív eredmény esetén az illető fertőző. A doboz 25 db komplett mintavevő készletet tartalmaz.

Mennyiség

Teszt típus

Sajnáljuk, de ez a termék jelenleg nincs raktáron, kattints a lenti gombra, iratkozz fel és értesítünk, ha újra elérhetővé válik.
Értesítést kérek, ha újra raktáron

A termék egy 15 perc alatt elvégezhető antigén-gyorsteszt, amely a vizsgált személy orrgarat-, illetve szájgarat-nyálkahártyájából vett minta alapján, néhány mellékelt eszköz és egyszerűen elvégezhető lépés betartásával mutatja ki a fertőzöttség állapotát.

FONTOS!

A Biohit antigén tesztkészlete fluoreszkáló teszteljárást alkalmaz a SARS-CoV-2 N antigén kimutatására. A különleges eljárásnak köszönhetően a többi gyorsteszthez képest pontosabb és megbízhatóbb eredményeket ad vissza. Cserében a teszteredmények értelmezéséhez 365 nm hullámhosszú UV-lámpára van szükség, amiből egyet minden Vevőnk első megrendeléséhez díjmentesen biztosítunk.

Általános információk

Biohit antigén-gyorsteszt alapinformációk

Ezek a tesztek onnan kapták a nevüket, hogy a vírus egy részét (egy fehérjéjét), mint antigént mutatják ki. Az antigénteszt a PCR-teszten kívül az egyetlen, hatóságilag elfogadott tesztelési módszer. Olyan esetekben célszerű alkalmazni, amikor a beteg tüneteket mutat és / vagy nagy a fertőzöttség kockázata. Némileg hasonlít a PCR tesztekre, hiszen az antigén-teszt közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki. Ezen felül a teszt észleli a SARS-CoV-2 vírus kifejezetten rá jellemző fehérjéjét, amit az immunrendszer is felismer, és amelyek kiváltják annak reakcióját, az immunválaszt (antitesttermelést).

FONTOS!

Az antigén a legtöbb esetben a tünetek megjelenését követő 5. napban van jelen kimutatható mértékben a fertőzött személyben, ezért az antigén-gyorsteszt ebben az időben szolgáltatja a legmegbízhatóbb eredményeket.

Legfontosabb előnyei

 • sokkal olcsóbb, mint a PCR teszt
 • használhatja üzemorvos, háziorvos, gyógyszerész vagy más egészségügyi szakember
 • bárhol el lehet végezni, akár egy cég vagy intézmény megfelelő helyiségében is
 • a teszteléshez a készlet minden eszközt tartalmaz, nincs másra szükség
 • nincs laboratóriumi várólista, a tesztet üzemorvos vagy más egészségügyi szakember azonnal elvégezheti
 • az eredmény már 15 perc után leolvasható

Termékinformációk

 • A nem szakember általi használat nem biztonságos.
 • A termék nem alkalmas öntesztelésre és otthoni használatra.
 • A Biohit SARS CoV-2 antigén gyorstesztelőkészlet fluoreszcens immunokromatográfiás eljárást alkalmaz a SARS-CoV-2 N antigén kimutatására.
 • Kizárólag UV 365 nm fény segítségével olvasható leaz eredmény. Az UV-lámpát az első vásárláskor ajándékba adjuk.

Termék megnevezése: BIOHIT SARS-CoV-2 antigén gyorsteszt készlet (fluoreszcens eljárás)

Termék gyártójának neve, címe:

 • Biohit Healthcare (Hefei) Co., Ltd.
 • Building D9, Innovation Park, No.800 West Wangji­ang Road, High-Tech Zone, Hefei, Anhui Province, P.R.China
  230088

Csomag tartalma:

 • 25 db tesztkazetta (mindegyik külön csomagolva)
 • 2 db extrakciós reagenst tartalmazó fiola
 • 25 db steril mintavevő pálca
 • 25 db mintagyűjtő tégely
 • 25 db pipetta
 • Használati utasítás
 • Cégenként az első megrendeléshez 365 nm hullámhosszú UV-lámpát adunk ajándékba!

Vizsgálat menete:

A vizsgált személy orrgarat- vagy szájgarat-nyálkahártyájából kell mintát venni. A steril mintavevő pálca segítségével az orrban a felső garatívekre enyhe nyomást gyakorolva kell nyálkahártyatörletet venni úgy, hogy megfelelő mennyiségű sejtes elem kerüljön a pálcára. Szájból hasonlóan, a tamponpálcát mindkét mandulához, ill. a hátsó szájgarathoz dörzsölve úgy, a nyelvhez, fogakhoz, ill. a fogínyhez ne érjen.

A tesztelés további lépései:

 1. Töltsön 6 csepp extrakciós reagenst a mintagyűjtő tégelybe.
 2. Tegye bele a váladékot tartalmazó tamponpálcát, és forgassa meg körülbelül tízszer, hogy a minta a pufferoldatban a lehető legnagyobb mértékben feloldódjon.
 3. A tégely összenyomásával a tamponból a lehető legtöbb folyadékot préselje ki a tégelybe.
 4. Zárja le az üveget a kupakkal.
 5. Vegye ki a tesztkazettát, és helyezze vízszintes felületre.
 6. Írja fel a minta számát a tesztkazettára.
 7. Csepegtessen 3 csepp mintakivonatot a tesztkazetta S-jelzésű nyílásába.
 8. 15 perc elteltével figyelje meg a teszt eredményeit úgy, hogy az vizsgálónyílást UV-fényben megvilágítja. Értelmezze az eredményt 10 másodpercen belül. Hosszabb ideig tartó UV-fény hatására csökken a fluoreszkáló jel, ami befolyásolhatja az eredmény értelmezését.

A teszthez szükséges várakozási idő: 15 perc

Eredmények értelmezése:

Pozitív eredmény esetén két csík jelenik meg, egy kontrollvonal (C) és egy tesztvonal (T). A tesztvonal adott esetben halványabb is lehet.

Tennivalók: az érintett elkülönítése, ha lehetséges, az eredmények más módszerrel való megerősítése.

Negatív eredmény esetén csupán egy kontrollvonal (C) jelenik meg a teszten.

Tennivalók: ha a tünetek indokolják, eredmény megerősítése más módszerrel.

Érvénytelen eredmény esetében vagy nem jelenik meg csík a teszten, vagy pedig csak a tesztvonal (T) látható. Okai lehetnek az elégtelen mennyiségű minta illetve a teszteljárás téves elvégzése. Ebben az esetben a tesztet meg kell ismételni.

A teszt tárolása: A zárt teszt 4 – 30 °C között tárolandó, felbontása után egy órával felhasználandó. Az extrakciós reagens a felnyitás után szorosan lezárt tégelyben 3 hónapig 4 - 30 °C között tárolható. Lejárati dátum a csomagoláson megtalálható.

Figyelmeztetés: Az antigén-gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19 diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontaktkutatás eredményeiből következően vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt elvégzésével meg kell erősíteni. A tesztet kizárólag orvosi szakdolgozók használhatják! Otthoni használatra, valamint önellenőrzési célra történő értékesítése tilos!

FIGYELMEZTETÉS!

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követően nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29 §(1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

FONTOS!

A Legal Beauty Kft. - mint Forgalmazó - nem vállal felelősséget a Vevő beszerzési eljárására vonatkozó jogszabályban előírt kötelezettségeinek teljesítésére, az a Vevő hatásköre. Forgalmazó felelőssége kizárólag a leszállított árura vonatkozik.

Címkék