Tájékoztató egészségpénztári tagoknak, kattints ide »

Aktiválja az Egészségpénztári kedvezményt!

Amennyiben az OTP Egészségpénztár tagja vagy, akkor aktiválhatod az egészségpénztári kedvezményt, ha az "Aktiválás" gombra a kattintasz. A már akciós termékekre a kedvezmény nem alkalmazható.

Válassza ki, melyik kedvezményt szeretné megtartani!

Már aktiválva van egy egészségpénztári kedvezmény, mely kuponkedvezménnyel együtt nem alkalmazható. Kérjük, válaszd ki, hogy melyik kedvezménytípust szeretnéd megtartani.

Biohit SARS-CoV-2 antitest gyorsteszt - 25 db tesztkészlet (vérből)

Biohit SARS-CoV-2 antitest gyorsteszt - 25 db tesztkészlet (vérből)

74 500 Ft
Akció -50%
bruttó (5% ÁFA)
37 250 Ft (1 490 Ft/db)
nettó
35 476 Ft (1 419 Ft/db)
Raktáron - 1 munkanapos kiszállítással

A Biohit antitest gyorsteszt ujjbegyből, steril tű segítségével vett vérmintából mutatja ki a SARS CoV-2 vírusfertőzésre utaló antitest jelenlétét a szervezetben a koronavírus-fertőzés késői szakaszában, a fertőzés tüneteinek elmúltával. A pozitív eredmény azt fogja megerősíteni, hogy a páciens a teszt időpontjában átesett már a fertőzésen, vagyis már védett és nem terjeszti a fertőzést. A doboz 25 db, komplett mintavevő készletet tartalmaz.

Mennyiség

Teszt típus


Rendeld meg -en belül és szerdán már ki is szállítjuk neked.

Kosárba tesz

A termék egy 15 perc alatti eredményt produkáló, az új koronavírus (COVID-19) ellen termelődött IgG és IgM antitestek kimutatására szolgáló gyorsteszt, amely ujjbegyszúrással vett vérmintával végezhető el néhány mellékelt eszköz segítségével. Az egyszerűen elvégezhető lépések betartásával mutatja ki a fertőzöttség állapotát. A teszt eredményei könnyen értelmezhetőek.

Általános információk

Szerológiai teszttel (IgM, IgG) kapcsolatos alapinformációk

A teszt annak ellenőrzésére alkalmas, hogy átestünk-e már a betegségen - akár tudtunkon kívül is -, vagy, ha betegek voltunk, és nem végeztünk tesztet, a kérdéses betegség COVID-19 lehetett-e. Az antitestteszt a vírus leküzdéséhez szükséges ellenanyagokat mutatja ki a szervezetben, melyek egyrészt a gyógyulást segítik elő, másrészt a hosszabb távú védettséget biztosítják.

FONTOS!

A teszt megfelelő a koronavírus fertőzés kimutatására, a fertőzést követő 8. nap után. A lappangási idő akár a 14 napot is elérheti, ezért negatív eredmény esetén javasolt a teszt két héten belüli megismétlése. A teszt megfelelő arra is, hogy kimutassa a korábban már lezajlott koronavírus betegséget.

Legfontosabb előnyei

 • nem a vírus jelenlétét mutatja ki a teszt, hanem a szervezet immunválaszát, az ellenanyagokat - antitesteket
 • azt fogja igazolni, hogy az illető már átesett a fertőzésen
 • a vizsgálatot ujjbegyvérből vett mintából végzik, de használható szérummal és plazmával is
 • akár pozitív, akár negatív az eredmény, az 15 perc alatt kiderül
 • fontos, hogy ne túl korán végezzük a betegség lefolyása alatt ill. azt követően (8. nap után)

Termékinformációk

 • A nem szakember általi használat nem biztonságos.
 • A termék nem alkalmas öntesztelésre és otthoni használatra.

Termék megnevezése: Biohit SARS-CoV-2 lgM/lgG Antitest Gyorsteszt Kazetta

Termék gyártójának neve, címe:

 • Biohit Healthcare (Hefei) Co., Ltd.
 • Building D9, Innovation Park, No.800 West Wangji­ang Road, High-Tech Zone, Hefei, Anhui Province, P.R.China
  230088

Csomag tartalma:

 • használati utasítás
 • 25 db tesztkazetta
 • 1 db pufferoldat
 • 25 db steril tű
 • 25 db alkoholos törlőkendő
 • 25 db pipetta

Vizsgálat menete:

A szükséges vért ujjbegyből, vagy hagyományos vérvétel során, könyökhajlati vénából veszik. Ebből mutatja ki a rapid teszt az új koronavírus ellen képződött antitestek jelenlétét. Az S-jelzésű nyílásba egy cseppnyi minta szükséges, amely két csepp pufferoldattal hígítandó.

A tesztelés további lépései:

 1. Tegye maga elé a szobahőmérsékletű mintát, majd alaposan rázza össze.
 2. Vegye ki a tesztkazettát, és tegye vízszintes felületre.
 3. Írja be a minta számát a tesztkazettára.
 4. A vizsgálati mintából - szérum-, plazma- vagy teljes vérminta - a pipettával cseppentsen 1 cseppet a kazetta S-jelzésű nyílásába, majd adjon hozzá 2 csepp pufferoldatot, és ellenőrizze, hogy a művelet során nincs-e buborék.
 5. Olvassa le a teszt eredményeit 15 és 20 perc között. A 20 perc elteltével leolvasott eredmények nem használhatóak.

Mit mutat ki pontosan a teszt?

Két, a szervezet által kifejezetten az új koronavírus ellen termelt antitest, az immunoglobulin M, és az immunoglobulin G - röviden: IgM és IgG - jelenlétét. Az IgM a megfertőződést követő 5-8. napon jelenik meg a teszt által is kimutatható mennyiségben a szervezetben. Ahogy a szervezet legyőzi a vírust, a mennyisége egyre csökken; rendszerint a tünetek jelentkezése után 4 héttel már nem mutatható ki. Az IgG később, leggyakrabban a megfertőződés után 14 nappal kezd el termelődni, mennyisége az első hónap vége felé tetőzik, majd némiképp lecsökken. Az IgM-mel ellentétben azonban az IgG még hónapokon át kimutatható a szervezetben. (Egyelőre nem áll rendelkezésre elég adat ahhoz, hogy megmondhassuk, pontosan meddig.)

A teszthez szükséges várakozási idő: 15 perc

Eredmények értelmezése:

IgM Pozitív eredmény esetén két csík jelenik meg, egy kontrollvonal (C) és egy tesztvonal az M-jelzés mentén. A tesztvonal adott esetben halványabb is lehet.

Tennivalók: ha lehetséges, az eredmények más módszerrel való megerősítése.

IgG Pozitív eredmény esetén két csík jelenik meg, egy kontrollvonal (C) és egy tesztvonal az G-jelzés mentén. A tesztvonal adott esetben halványabb is lehet.

Tennivalók: ha lehetséges, az eredmények más módszerrel való megerősítése.

Amennyiben mindhárom csík (C, G és M) is megjelenik, úgy mind az IgG-re, mind pedig az IgM-re pozitív az eredmény.

Tennivalók: ha lehetséges, az eredmények más módszerrel való megerősítése.

Negatív eredmény esetén csupán egy kontrollvonal (C) jelenik meg a teszten.

Tennivalók: ha a tünetek indokolják, eredmény megerősítése más módszerrel, mivel a negatív eredmény nem zárja ki a SARS-CoV-2 fertőzés meglétét.

Érvénytelen eredmény esetén vagy a G és M feliratok mellett van csík, míg a C jelzésnél nincs, vagy pedig csak az G ill. csak az M felirat mentén jelenik meg csík, míg a C jelzésnél nem. Szintén érvénytelennek kell értelmezni azt az esetet is, ahol sem a C, sem a G, sem pedig az M felirat mentén nem jelenik meg csík. Okai lehetnek az elégtelen mennyiségű minta, illetve a teszteljárás téves elvégzése. Ebben az esetben a tesztet meg kell ismételni.

A teszt tárolása: A lezárt csomag +4 és +30 °C között tárolandó. A teszt a lejárati dátumig használható fel. A tesztet a csomag felnyitása után 1 órán belül fel kell használni! A pufferfolyadék a felnyitás után szorosan lezárt tégelyben 3 hónapig +4 és +30 °C között tárolható. A gyártási szám és a lejárati dátum a csomagoláson található.

Figyelmeztetés: A megfelelő mintagyűjtés kritikus fontosságú, és az eljárás be nem tartása pontatlan eredményeket adhat. Helytelen mintagyűjtés, helytelen mintatárolás, vagy a minták ismételt fagyasztása és kiolvasztása vezethet pontatlan eredményekhez. A tesztet kizárólag orvosi szakdolgozók használhatják! Otthoni használatra, valamint önellenőrzési célra történő értékesítése tilos!

FIGYELMEZTETÉS!

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követően nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29 §(1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

FONTOS!

A Legal Beauty Kft. - mint Forgalmazó - nem vállal felelősséget a Vevő beszerzési eljárására vonatkozó jogszabályban előírt kötelezettségeinek teljesítésére, az a Vevő hatásköre. Forgalmazó felelőssége kizárólag a leszállított árura vonatkozik.

Címkék