Tájékoztató egészségpénztári tagoknak, kattints ide »

Aktiválja az Egészségpénztári kedvezményt!

Amennyiben az OTP Egészségpénztár tagja vagy, akkor aktiválhatod az egészségpénztári kedvezményt, ha az "Aktiválás" gombra a kattintasz. A már akciós termékekre a kedvezmény nem alkalmazható.

Válassza ki, melyik kedvezményt szeretné megtartani!

Már aktiválva van egy egészségpénztári kedvezmény, mely kuponkedvezménnyel együtt nem alkalmazható. Kérjük, válaszd ki, hogy melyik kedvezménytípust szeretnéd megtartani.

Clungene COVID-19 antigén-influenza A+B kombinált gyorsteszt - 25 db tesztkészlet (orrból)

Clungene COVID-19 antigén-influenza A+B kombinált gyorsteszt - 25 db tesztkészlet (orrból)

124 500 Ft
Akció -50%
bruttó (5% ÁFA)
62 250 Ft (2 490 Ft/db)
nettó
59 286 Ft (2 371 Ft/db)
Ingyenes kiszállítással

A Clungene antigén-influenza kombinált gyorsteszt orrból, steril mintavevő pálca segítségével vett nyálkahártyamintából képes kimutatni mind az új koronavírust, mind a hagyományos influenzavírus A, ill. B típusát. Segít eldönteni, hogy a páciens az új koronavírussal vagy a hagyományos influenzával fertőződött-e meg. Az antigén gyorsteszt a SARS-CoV-2 vírus jelenlétét a szervezetben a koronavírus-fertőzés korai szakaszában, közvetlenül az első tünetek megjelenése után mutatja ki. A teszt azt fogj

Mennyiség

Teszt típus


Rendeld meg -en belül és szerdán már ki is szállítjuk neked.

Kosárba tesz

A termék egy 15 perc alatt elvégezhető antigén gyorsteszt, amely a vizsgált személy orrgarat-nyálkahártyájából vett minta alapján, néhány mellékelt eszköz segítségével, és egyszerűen elvégezhető lépés betartásával mutatja ki a páciens fertőzöttségét. A teszt eredményei könnyen értelmezhetőek. A vizsgálathoz szükséges pufferoldat minden teszthez külön-külön lett kiszerelve, így annak pontos kimérésével sem kell foglalkozni, azaz egyetlen teszt sem fog kárba veszni.

Általános információk az antigén gyorsteszt működési elvének megértéséhez

Az antigénteszt a PCR-teszten kívül az egyetlen, hatóságilag elfogadott tesztelési módszer. Olyan esetekben célszerű alkalmazni, amikor a beteg tüneteket mutat és / vagy nagy a fertőzöttség kockázata. Némileg hasonlít a PCR tesztekre, hiszen az antigénteszt közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki. Vagyis a teszt észleli a SARS-CoV-2 vírusra kifejezetten jellemző fehérjét, amit az immunrendszer is felismer, és amelyek kiváltják annak reakcióját, az immunválaszt. Az antigéntesztek innen kapták a nevüket is, hiszen a vírus egy fehérjéjét - antigénjét - mutatják ki.

FONTOS!

A vírus antigénje a legtöbb esetben a tünetek megjelenését követő 5. napban van jelen kimutatható mértékben a fertőzött személyben, ezért az antigén-gyorsteszt ebben az időintervallumban szolgáltatja a legmegbízhatóbb eredményeket.

Legfontosabb előnyei

 • sokkal olcsóbb, mint a PCR teszt
 • segít eldönteni, hogy bizonyos tünetek megjelenésekor egy hagyományos influenzáról (A vagy B típusú) vagy az új koronavírus-fertőzésről van-e szó
 • hatóságilag is elfogadott tesztelési módszer
 • használhatja üzemorvos, háziorvos, gyógyszerész vagy más egészségügyi szakember
 • bárhol el lehet végezni, akár egy cég vagy intézmény erre kijelölt helyiségében is
 • a teszthez nincs szükség semmilyen berendezésre, sem további eszközökre
 • nem szükséges laboratóriumi várólistát kialakítani: a tesztet üzemorvos vagy más egészségügyi dolgozó azonnal elvégezheti
 • az eredmény már 15 perc után leolvasható

Termékinformációk

 • A nem szakember általi felhasználás nem biztonságos.
 • A termék sem öntesztelésre, sem otthoni használatra nem alkalmazható.
 • A pufferfolyadékot tartalmazó fiolák egyenként lettek kiszerelve, hogy egy teszt se vesszen kárba.

Termék megnevezése: CLUNGENE COVID-19-Influenza A+B Antigén Kombinált Gyorsteszt Kazetta

Termék gyártójának neve, címe:

 • Hangzhou Clongene Biotech Co., Ltd.
 • No.1 Yichuang Road, Yuhang Sub-district, Yuhang District, 311121 Hangzhou, China

Csomag tartalma:

 • 25 db kombinált tesztkazetta: a tesztkazetta tartalmaz egy COVID-19 antigén tesztcsíkot és egy Influenza A + B típusú tesztcsíkot egyetlen műanyag eszközben
 • 25 db egyenként 0,4 ml pufferfolyadékot tartalmazó fiola (külön fiola mindegyik teszthez)
 • 25 db steril mintavevő pálca
 • 25 db mintagyűjtő tégely cseppentővel
 • 1 db munkaállomás (inzert)
 • használati útmutató

Vizsgálat menete:

A vizsgált személy orrgarat-nyálkahártyájából kell mintát venni a steril mintavevő pálca segítségével úgy, hogy megfelelő mennyiségű sejtes elem kerüljön a tamponpálcára.

A pufferoldatot a mintagyűjtő tégelybe töltjük, majd hagyjuk egy percig állni. Ezt követően a pálcán lévő mintát elegyítjük a pufferfolyadékkal.

A kellően összekevert mintából 3 cseppet a tesztkazetta S-jelzésű nyílásába cseppentünk. 15 perc után leolvashatók az eredmények, viszont 20 perc elteltével már nem vehetők figyelembe.

A teszthez szükséges várakozási idő: 15 perc

Eredmények értelmezése a COVID-19 antigén gyorstesztre:

Pozitív eredmény esetén két csík jelenik meg, egy kontrollvonal (C) és egy tesztvonal (T). A tesztvonal adott esetben halványabb is lehet.

Tennivalók: az érintett elkülönítése, ha lehetséges, az eredmények más módszerrel való megerősítése.

Negatív eredmény esetén csupán egy kontrollvonal (C) jelenik meg a teszten.

Tennivalók: ha a tünetek indokolják, eredmény megerősítése más módszerrel.

Érvénytelen eredmény esetében vagy nem jelenik meg csík a teszten, vagy pedig csak a tesztcsík (T) látható. Okai lehetnek az elégtelen mennyiségű minta illetve a teszteljárás téves elvégzése. Ebben az esetben a tesztet meg kell ismételni.

Eredmények értelmezése az A+B típusú influenza gyorstesztre:

A-típusú pozitív esetén a C kontrollvonal és az A melletti csík jelenik meg; adott esetben az A mellett halványabb lehet a csík.

B-típusú pozitív esetén a C kontrollvonal és a B melletti csík jelenik meg; adott esetben a B mellett halványabb lehet a csík.

A és B-típusú pozitív esetén mind a C kontrollvonal, mind az A és a B mellett egyaránt egy-egy csík jelenik meg; adott esetben az A és a B mellett halványabb lehet a csík.

Negatív eredmény esetén csak a C kontrollvonal jelenik meg; máshol nincs csík.

Érvénytelen az eredmény, ha a C nem jelenik meg. Oka lehet az elégtelen mennyiségű minta, illetve a teszteljárás téves elvégzése. Ebben az esetben a tesztet meg kell ismételni.

A teszt tárolása: A zárt teszt 4 – 30 °C között tárolandó. Felbontása után egy órával felhasználandó. Lejárati dátum a csomagoláson megtalálható.

Figyelmeztetés: Az antigén-gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19 diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontaktkutatás eredményeiből következően vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt elvégzésével meg kell erősíteni. A tesztet kizárólag orvosi szakdolgozók használhatják! Otthoni használatra, valamint önellenőrzési célra történő értékesítése tilos!

FIGYELMEZTETÉS!

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követően nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29 §(1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

FONTOS!

A Legal Beauty Kft. - mint Forgalmazó - nem vállal felelősséget a Vevő beszerzési eljárására vonatkozó jogszabályban előírt kötelezettségeinek teljesítésére, az a Vevő hatásköre. Forgalmazó felelőssége kizárólag a leszállított árura vonatkozik.

Címkék