Tájékoztató egészségpénztári tagoknak, kattints ide »

Aktiválja az Egészségpénztári kedvezményt!

Amennyiben az OTP Egészségpénztár tagja vagy, akkor aktiválhatod az egészségpénztári kedvezményt, ha az "Aktiválás" gombra a kattintasz. A már akciós termékekre a kedvezmény nem alkalmazható.

Válassza ki, melyik kedvezményt szeretné megtartani!

Már aktiválva van egy egészségpénztári kedvezmény, mely kuponkedvezménnyel együtt nem alkalmazható. Kérjük, válaszd ki, hogy melyik kedvezménytípust szeretnéd megtartani.

Well Biotech COVID-19 antigén gyorsteszt nyálból – 20 db tesztkészlet

Well Biotech COVID-19 antigén gyorsteszt nyálból – 20 db tesztkészlet

119 600 Ft
Akció -50%
bruttó (5% ÁFA)
59 800 Ft (2 990 Ft/db)
nettó
56 952 Ft (2 848 Ft/db)
Ingyenes kiszállítással

A Well Biotech antigén gyorsteszt nyálból, steril mintavevő pálca segítségével vett nyálmintából mutatja ki a SARS CoV-2 vírus jelenlétét - antigén - a szervezetben a koronavírus-fertőzés korai szakaszában, közvetlenül az első tünetek megjelenése után. A teszt azt fogja megerősíteni, hogy a páciens a teszt időpontjában vírusfertőzött-e, vagyis terjesztheti-e a fertőzést. Pozitív eredmény esetén az illető fertőző. A doboz 20 db egyenként kiszerelt, komplett mintavevő készletet tartalmaz.

Mennyiség

Teszt típus

Sajnáljuk, de ez a termék jelenleg nincs raktáron, kattints a lenti gombra, iratkozz fel és értesítünk, ha újra elérhetővé válik.
Értesítést kérek, ha újra raktáron

A termék egy 15 perc alatt elvégezhető antigén nyálgyorsteszt, amely a vizsgált személy nyálából vett minta alapján, néhány mellékelt eszköz segítségével, és egyszerűen elvégezhető lépés betartásával mutatja ki a fertőzöttség állapotát. A nyálteszt eredményei könnyen értelmezhetőek, az eljárás gyors és kíméletes.

 

Általános információk

 

Well Biotech antigén nyál gyorsteszt alapinformációk

A nyál antigéntesztek onnan kapták a nevüket, hogy a vírus egy részét (egy fehérjéjét), mint antigént mutatják ki nyálból. Ez a típusú teszt a PCR-teszten kívül az egyetlen, hatóságilag elfogadott tesztelési módszer. Olyan esetekben célszerű alkalmazni, amikor a beteg tüneteket mutat és / vagy nagy a fertőzöttség kockázata. Némileg hasonlít a PCR tesztekre, hiszen az antigén-teszt közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki a szervezetben. Ezen felül a teszt észleli a SARS-CoV-2 vírusra kifejezetten jellemző fehérjét, amit az immunrendszer is felismer, és amelyek kiváltják annak reakcióját, az immunválaszt (antitesttermelést).

 

FONTOS!

Az antigén a legtöbb esetben a tünetek megjelenését követő 5. napban van jelen kimutatható mértékben a fertőzött személyben, ezért az antigén nyálgyorsteszt ebben az időintervallumban szolgáltatja a legmegbízhatóbb eredményeket.

 

Legfontosabb előnyei

 • sokkal olcsóbb, mint a PCR teszt
 • pácienskímélő, fájdalommentes és kényelmes tesztelési eljárás a nyálgyorsteszt
 • használhatja üzemorvos, háziorvos, gyógyszerész vagy más egészségügyi szakember
 • bárhol el lehet végezni, akár egy cég vagy intézmény megfelelő helyiségében is
 • a teszteléshez a készlet minden eszközt tartalmaz, nincs másra szükség
 • nincs laboratóriumi várólista, a tesztet üzemorvos vagy más egészségügyi szakember azonnal elvégezheti
 • az eredmény már 15 perc után leolvasható

Termékinformációk

 • Fájdalomtól, öklendezéstől és mindenféle kellemetlenségtől mentes, kíméletes eljárás.
 • A nem szakember általi használata nem biztonságos.
 • A termék nem alkalmas öntesztelésre és otthoni használatra.
 • Külön kimért folyadékot tartalmazó ampullák, hogy egy teszt se vesszen kárba.

Termék megnevezése: Well Biotech COVID-19 Antigén Gyorsteszt Nyálból

Termék gyártójának neve, címe:

 • Jiangsu Well Biotech Co., Ltd.
 • NO. 9 Changyang Rd., Changzhou, Jiangsu, China 213149

Csomag tartalma:

 • 20 db tesztkazetta (mindegyik külön csomagolva)
 • 20 db nyálmintagyűjtő tégely, benne az előre kimért pufferoldattal
 • 20 db steril nyálmintavevő pálca
 • 1 db munkaállomás (inzert)
 • használati utasítás

Vizsgálat menete:

A vizsgált személytől nyálmintát kell venni.

 • Vegye elő a steril tamponpálcát a lezárt tasakból.
 • A mintavétel előtt kétszer, mélyről köhögtesse fel a pácienst.
 • A felső és alsó íny mentén mozgassa ide-oda forgatva a pálcát előre és hátra mindkét oldalon, ill. végig a nyelven 3 - 5 alkalommal, hogy a nyál a tampont jól átitassa.
 • A nyállal átitatott pálcát tegye az előre kimért 1 ml pufferoldatot tartalmazó mintagyűjtő tégelybe, és a tamponnal kenegesse a pufferoldatot a tégely falához. Ezután törje bele a pálca nyálas-tamponos végét a tégelybe.
 • Szorosan rögzítse a tégelyre a mintagyűjtő fedelét, majd fel-le mozgatva alaposan rázza össze a tartalmát.

Tesztelés menete:

 1. Vegye elő a tesztkazettát, és lássa el a páciensre vonatkozó egyedi azonosítóval. A legjobb eredmény akkor érhető el, ha a vizsgálatot közvetlenül a tasak felbontása után hajtják végre.
 2. Helyezze a tesztkazettát tiszta és vízszintes felületre.
 3. Újra rázza fel a mintát a mintagyűjtő tégelyben, hogy jól összekeveredjen.
 4. Csavarja le a tégely alján levő kupakot. A csepegtetőhegy most már látható. A csepegtető segítségével cseppentsen három cseppet a mintából a kazetta S-jelzéssel ellátott nyílásába. Bizonyosodjon meg róla, hogy a tesztkazetta vizsgálónyílásában mintegy 30 mp-en belül megjelenik a színes folyadék. Tekerje vissza a kupakot a tégely aljára.
 5. Figyelje az órát, és 10-20 perc elteltével nézze meg, majd értelmezze a tesztet. Ügyeljen a helyes időzítésre, mert 20 perc elteltével a vizsgálónyílásban látható teszteredmény már nem vehető figyelembe!

 

A teszthez szükséges várakozási idő: 15 perc

 

Eredmények értelmezése:

Pozitív eredmény esetén két csík jelenik meg, egy kontrollvonal (C) és egy tesztvonal (T). A tesztvonal adott esetben halványabb is lehet.

Tennivalók: az érintett elkülönítése, ha lehetséges, az eredmények más módszerrel való megerősítése.

 

Negatív eredmény esetén csupán egy kontrollvonal (C) jelenik meg a teszten.

Tennivalók: ha a tünetek indokolják, eredmény megerősítése más módszerrel.

 

Érvénytelen eredmény esetében vagy nem jelenik meg csík a teszten, vagy pedig csak a tesztcsík (T) látható. Okai lehetnek az elégtelen mennyiségű minta, illetve a teszteljárás téves elvégzése. Ebben az esetben a tesztet meg kell ismételni.

 

A teszt tárolása: A zárt teszt 4 - 30 °C között tárolandó. Felbontása után egy órával felhasználandó. Lejárati dátum a csomagoláson megtalálható.

Figyelmeztetés: Az antigén-gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19 diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontaktkutatás eredményeiből következően vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt elvégzésével meg kell erősíteni. A tesztet kizárólag orvosi szakdolgozók használhatják! Otthoni használatra, valamint önellenőrzési célra történő értékesítése tilos!

 

FIGYELMEZTETÉS!

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követően nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29 §(1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

 

FONTOS!

A Legal Beauty Kft. - mint Forgalmazó - nem vállal felelősséget a Vevő beszerzési eljárására vonatkozó jogszabályban előírt kötelezettségeinek teljesítésére, az a Vevő hatásköre. Forgalmazó felelőssége kizárólag a leszállított árura vonatkozik.

Címkék