• Cégek és magánszemélyek is rendelhetnek!
 • |
 • Kérdése van? Hívjon: +36 70 7 999 999
 • Cégek és magánszemélyek is rendelhetnek!
 • Kérdése van? Hívjon: +36 70 7 999 999

AIKRS COVID-19 antigén szopogatós egylépéses nyálgyorsteszt készlet – 1 db tesztkészlet (nyálból - szopogatós) - Lejárati idő: 2023-10-08

AIKRS COVID-19 antigén szopogatós egylépéses nyálgyorsteszt készlet – 1 db tesztkészlet (nyálból - szopogatós) - Lejárati idő: 2023-10-08

bruttó (5% ÁFA)
1 290 Ft
Akció -92%
105 Ft (105 Ft/db)
nettó:
100 Ft (100 Ft/db)

Az AIKRS COVID-19 antigén szopogatós nyálgyorsteszt gyerekek és felnőttek kínzás- és fájdalommentes teszteléséhez lett kifejlesztve! A teszthez használt eszköz gyakorlatilag egy nedvszívó szivacs, amelyben a nyálminta összegyűlik. A nyálteszt ebből mutatja ki a SARS CoV-2 vírus jelenlétét - antigénjét - a szervezetben a koronavírus-fertőzés korai szakaszában, az első tünetek megjelenése után. Az eredmény azt fogja megerősíteni, hogy a páciens a teszt időpontjában vírusfertőzött-e, vagyis terjesztheti-e a fertőzést. Pozitív eredmény esetén az illető fertőző.

Gyártó: Jiangsu Accuracy Biotechnology Co.,Ltd.

Sajnáljuk, de ez a termék jelenleg nincs raktáron, kattints a lenti gombra, iratkozz fel és értesítünk, ha újra elérhetővé válik.
Mennyiség:
Teszt típusa:
Lejárati idő:

Lejárati idő: 2023-10-08

 •  
 •  
 •  

A magyar nyelvű használati utasítást a fenti (↑↑↑), "Letölthető dokumentumok" fülre kattintva találja.

 

A termék egy professzionális felhasználási célra szánt, 15 perc alatt elvégezhető, szivacsos-szopogatós antigén nyálgyorsteszt. A mintavétel és a tesztelés egyetlen eszközzel, gyakorlatilag egy nyalóka-szerű eszközre rögzített szivaccsal történik. A teszteljárás nem csak, hogy fájdalommentes, hanem kifejezetten kényelmes és méltóságteljes.

A szopogatós nyálteszttel az ember teljesen megszabadul a korábbi kényelmetlenségektől, hiszen nem fognak mélyen az orrában turkálni; öklendezni sem fog attól, amikor egész a nyelőcsőig benyúlnak a mintavevő pálcával; sem feszengeni, miközben mások előtt csorgatja bele a nyálát egy pohárba.

Bármilyen nyálminta alkalmas a vizsgálatra, de az ébredés után, vagy szájöblítés, evés, ivás előtt levett nyálminta ajánlott. A tesztelés végtelenül egyszerű. A nyalókás tamponszivacsot szájba kell venni, majd a szivaccsal óvatosan megdörzsölni a száj belsejét és a nyelvet, utána meg hagyni, hogy a nyál természetes módon beivódjon abba. A szivacson elhelyezett indikátor kékre színeződése jelzi a kellő mennyiségű nyál felszívódását. Ezután ki lehet venni azt a páciens szájából.

A nyálmintával átitatott szivacsot be kell pattintani a tesztkazetta megfelelő nyílásába. A tesztet ezt követően egy vízszintes felületre kell tenni, ahol akár meg is figyelheti a kazetta működését, ahogy a lila sáv szépen végigvonul a kazetta közepén található kémlelőnyílásban. Mintegy 15 perc várakozási idő után le is olvashatja le az eredményt.

Ennél kíméletesebb COVID-19 tesztelés talán nem is létezik. Ezért a tesztért nem csak a gyerekek lesznek nagyon hálásak.

 

 

Általános információk

 

AIKRS COVID-19 antigén szopogatós nyálgyorsteszt alapinformációk

Az antigénteszt onnan kapta a nevét, hogy a vírus egy részét (egy fehérjéjét), mint antigént mutatja ki. Ez a típusú teszt a PCR-teszten kívül az egyetlen, hatóságilag elfogadott tesztelési módszer. Olyan esetekben célszerű alkalmazni, amikor a beteg tüneteket mutat és / vagy nagy a fertőzöttség kockázata. Némileg hasonlít a PCR tesztekre, hiszen az antigénteszt közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki a szervezetben. Ezen felül a teszt észleli a SARS-CoV-2 vírusra kifejezetten jellemző fehérjét, amit az immunrendszer is felismer, és amelyek kiváltják annak reakcióját, az immunválaszt (antitesttermelést).

 

FONTOS!

Az új koronavírus antigénje a legtöbb esetben a tünetek megjelenését követő 5. napon van jelen leginkább kimutatható mértékben a fertőzött személyben, ezért az antigén nyálgyorsteszt ebben az időszakban szolgáltatja a legmegbízhatóbb eredményeket.

 

A szopogatós antigén nyálteszt legfontosabb előnyei

 • ideális óvodás, kisiskolás gyerekek és méltóságukat megőrizni kívánó felnőttek teszteléséhez
 • tesztelés egy lépésben
 • végtelenül egyszerű eljárás: a teszthez pufferoldatra sincs szükség
 • sokkal olcsóbb, mint egy PCR teszt
 • pácienskímélő: fájdalommentes, kényelmes és méltóságteljes tesztelési eljárás
 • használhatja üzemorvos, háziorvos, gyógyszerész vagy más egészségügyi szakember
 • bárhol el lehet végezni, akár egy cég vagy intézmény erre kijelölt helyiségében is
 • nincs laboratóriumi várólista, a tesztet üzemorvos vagy más egészségügyi szakember azonnal elvégezheti
 • az eredmény már 15 perc után leolvasható

 

Termékinformációk

 • Fájdalomtól, öklendezéstől, mindenféle kellemetlenségtől mentes, kíméletes és méltóságteljes teszteljárás gyerekek és felnőttek számára egyaránt.
 • Egylépéses teszt.
 • A nem szakember általi használata nem biztonságos.
 • A termék nem alkalmas öntesztelésre és otthoni használatra.

Termék megnevezése: AIKRS COVID-19 antigén, szopogatós, egylépéses gyorsteszt nyálmintából

Termék gyártójának neve, címe:

 • Jiangsu Accuracy Biotechnology Co.,Ltd.
 • No. 8, Shengchang West Road, Danyang Development Zone, 212300, Danyang Jiangsu Province, P.R.C. CHINA

A csomag tartalma:

 • 1 db tesztkazetta
 • 1 db mintagyűjtő nyalókás tamponszivacs
 • Használati utasítás

A tesztelés menete:

Gondoskodjon róla, hogy a páciens a vizsgálat előtt legalább 30 perccel ne egyen, ne igyon semmit, és ne is dohányozzon.

Helyezze a nyalóka tamponszivacsos végét a páciens szájába. Aktívan dörzsölje meg a száj belsejét és a nyelvet a kellő minőségű és mennyiségű nyálfolyadék összegyűjtése érdekében.

tesztelés menete

Mikor a szivacs megtelik nyállal, megpuhul, és az indikátor kékre színeződik. Ezután vegye ki a nyállal átitatott tampont a páciens szájából, és pattintsa a nyálmintával átitatott nyalóka szivacsos végét a kazetta megfelelő nyílásába, majd nyomja rá a kazettára.

tesztelés menete

A tesztkazetta működésbe lép, mely során egy lila sáv vonul végig a kazetta közepén látható kémlelőnyílásban.

15 perc elteltével olvassa le a teszteredményt. 30 perc után az eredmény már nem érvényes.

 

MEGJEGYZÉS:

 • Mintavételkor a páciens finoman tartsa a szivacsot a szájában, és hagyja, hogy a nyál természetes módon beivódjon abba.
 • A páciens ne harapja meg a szivacsot a fogával.
 • Minden nyálminta alkalmas a vizsgálatra, de a reggeli ébredés után, ill. a szájöblítés, evés vagy ivás előtt levett nyálminta ajánlott.

 

Az eredmények értelmezése

NEGATÍV:

negatív

Csak egy piros csík jelenik meg a kontroll régióban (C), és nincs csík a teszt régióban (T). A negatív eredmény azt jelzi, hogy a mintában nincs koronavírus antigén, vagy a vírusrészecskék száma a kimutatható tartomány alatti.

POZITÍV:

pozitív

Két piros csík jelenik meg. Egy vörös csík jelenik meg a kontroll régióban (C), és egy másik a teszt régióban (T). A színárnyalat eltérő lehet, de pozitívnak kell tekinteni még akkor is, ha csak halványan látszódik.

ÉRVÉNYTELEN:

érvénytelen

Nincs piros csík a kontroll régióban (C). A teszt akkor is érvénytelen, ha csak a teszt régióban (T) van csík. A hiba oka valószínűleg az elégtelen mintamennyiség, vagy a helytelen eljárási technika. Tekintse át a teszteljárást, és ismételje meg a tesztet egy új teszteszközzel.

 

A teszt tárolása: A zárt teszt 4 - 30 °C között tárolandó. Felbontása után azonnal felhasználandó. Lejárati dátum a csomagoláson megtalálható.

Figyelem! Az antigén gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19 diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontaktkutatás eredményeiből következően vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt elvégzésével meg kell erősíteni. A tesztet kizárólag orvosi szakdolgozók használhatják! Otthoni használatra, valamint önellenőrzési célra történő értékesítése tilos!

 

FIGYELMEZTETÉS!

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követően nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29 §(1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

 

FONTOS!

A Legal Beauty Kft. nem vállal felelősséget a Vevő beszerzési eljárására vonatkozó jogszabályban előírt kötelezettségeinek teljesítésére, az a Vevő hatásköre. Forgalmazó felelőssége kizárólag a rendeltetésszerű felhasználásra felhívó tájékoztatásra, és a leszállított árura terjed ki.

Ajánlott termékek