• Cégek és magánszemélyek is rendelhetnek!
  • |
  • Kérdése van? Hívjon: +36 70 7 999 999
  • Cégek és magánszemélyek is rendelhetnek!
  • Kérdése van? Hívjon: +36 70 7 999 999

A COVID-19 gyorstesztekről

Az antitest tesztek minden esetben ujjbegyvérből mutatják ki, ...

Tovább olvasom

Gyorstesztek

A COVID-19 gyorstesztekről

Az antitest tesztek minden esetben ujjbegyvérből mutatják ki, hogy átestünk-e már a fertőzésen. Vérmintában mért antitest jelenlétén alapuló tesztből jelenleg kétféle található meg kínálatunkban több gyártótól. A hagyományos IGM/IGG teszt egy tesztkazettán belül mutatja ki, hogy az elmúlt pár hétben (IGM) vagy régebben (IGG) átestünk-e a fertőzésen és a szervezetünkben megtalálható-e még az antitest.

A másik a teljesen egyedi semlegesítő antitest szintmérő teszt, ami vírusfertőzés ellen felvett védőoltás hatására vagy a fertőzést követően létrejövő antitest jelenlétét és szintjét mutatja ki a szervezetben. Amennyiben ezt a tesztet választjuk, a végeredmény birtokában nagyon könnyen el tudjuk dönteni, hogy szükségünk van-e a következő oltásra.

Az antigén tesztek minden esetben az aktuális fertőzést mutatják ki. Alapvetően abban térnek el egymástól, hogy honnan nyerjük ki a teszt elvégzéséhez a mintát.

Orrgaratból illetve torokból vehetünk le mintát egy pálca segítségével, illetve nyálmintát gyűjthetünk egy pálca fogínyhez és nyelvhez való dörzsölésével is. Viszont a legegyszerűbb teszttípus a nyalókás teszt, aminél a nyálmintát lényegesen egyszerűbb levenni: csupán 1-2 percen át kell a szájban tartani a mintavevő pálcát, és ezután nincs is más teendő, mint pár percet várni az eredményre.

Az antigén gyorstesztek nagy előnye, hogy egyszerűen, fájdalommentesen, otthon is elvégezhető az önellenőrzés a segítségükkel, és gyorsan adnak könnyen leolvasható eredményt.

Gyakori kérdések covid gyorstesztekről

Kapható-e otthoni használatra covid gyorsteszt a virusmaszk.hu-n?
Milyen típusú covid gyorstesztek vannak?
Milyen kiszerelésben kapható covid gyorsteszt?
Hogy működik egy covid gyorsteszt?