• Cégek és magánszemélyek is rendelhetnek!
 • |
 • Kérdése van? Hívjon: +36 70 7 999 999
 • Cégek és magánszemélyek is rendelhetnek!
 • Kérdése van? Hívjon: +36 70 7 999 999

Clungene COVID-19 antigén gyorsteszt – 1 db tesztkészlet (nyálból - tölcséres) - Lejárati idő: 2023-11-30

Clungene COVID-19 antigén gyorsteszt – 1 db tesztkészlet (nyálból - tölcséres) - Lejárati idő: 2023-11-30

bruttó (5% ÁFA)
1 290 Ft
Akció -78%
290 Ft (290 Ft/db)
nettó:
276 Ft (276 Ft/db)

A Clungene antigén gyorsteszt nyálmintából mutatja ki a SARS-CoV-2 vírus jelenlétét - antigén - a szervezetben a koronavírus-fertőzés korai szakaszában, közvetlenül az első tünetek megjelenése után. A teszt azt fogja megerősíteni, hogy a páciens a teszt időpontjában vírusfertőzött-e, vagyis terjesztheti-e a fertőzést. Pozitív eredmény esetén az illető fertőző. A doboz 1 db komplett mintavevő készletet tartalmaz.

Gyártó: Hangzhou Clongene Biotech Co., Ltd.

Sajnáljuk, de ez a termék jelenleg nincs raktáron, kattints a lenti gombra, iratkozz fel és értesítünk, ha újra elérhetővé válik.
Mennyiség:
Teszt típusa:
Lejárati idő:

Lejárati idő: 2023-11-30

 •  
 •  
 •  

A magyar nyelvű használati utasítást a fenti (↑↑↑), "Letölthető dokumentumok" fülre kattintva találja.

 

A termék egy professzionális felhasználási célra szánt, 15 perc alatt elvégezhető antigén gyorsteszt, amely a vizsgált személy nyálából vett minta alapján, néhány mellékelt eszköz segítségével, és egyszerűen elvégezhető lépés betartásával mutatja ki a páciens fertőzöttségét. A teszt eredményei könnyen értelmezhetőek.

 

Általános információk az antigén gyorsteszt működési elvének megértéséhez

 

Az antigénteszt a PCR-teszten kívül az egyetlen, hatóságilag elfogadott tesztelési módszer. Olyan esetekben célszerű alkalmazni, amikor a beteg tüneteket mutat és / vagy nagy a fertőzöttség kockázata. Némileg hasonlít a PCR tesztekre, hiszen az antigénteszt közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki. Vagyis a teszt észleli a SARS-CoV-2 vírusra kifejezetten jellemző fehérjét, amit az immunrendszer is felismer, és amelyek kiváltják annak reakcióját, az immunválaszt. Az antigéntesztek innen kapták a nevüket is, hiszen a vírus egy fehérjéjét - antigénjét - mutatják ki.

 

FONTOS!

A SARS-CoV-2 vírus antigénje a legtöbb esetben a tünetek megjelenését követő 5. napban van jelen kimutatható mértékben a fertőzött személyben, ezért az antigén-gyorsteszt ebben az időintervallumban szolgáltatja a legmegbízhatóbb eredményeket.

 

 

Legfontosabb előnyei

 • az összes teszt közül a nyálteszt a legkevésbé kellemetlen
 • sokkal olcsóbb, mint a PCR teszt
 • hatóságilag is elfogadott tesztelési módszer
 • használhatja üzemorvos, háziorvos, gyógyszerész vagy más egészségügyi szakember
 • bárhol el lehet végezni, akár egy cég vagy intézmény erre kijelölt helyiségében is
 • a teszthez nincs szükség semmilyen berendezésre, sem további eszközökre
 • nem szükséges laboratóriumi várólistát kialakítani: a tesztet üzemorvos vagy más egészségügyi dolgozó jelenlétében is el lehet végezni
 • az eredmény már 15 perc után leolvasható

Termékinformációk

 • A nem szakember általi felhasználás nem biztonságos.
 • A termék sem öntesztelésre, sem otthoni használatra nem alkalmazható.

Termék megnevezése: CLUNGENE COVID-19 Antigén Gyorsteszt Készlet Nyálból

Termék gyártójának neve, címe:

Csomag tartalma:

 • 1 db tesztkazetta: szárítószerrel, fóliatasakban
 • 1 db 0,3 ml pufferfolyadék
 • 1 db nyálgyűjtő tölcsér
 • 1 db mintagyűjtő tégely cseppentővel
 • 1 db pipetta
 • 1 db munkaállomás (inzert)
 • használati utasítás

Vizsgálat menete:

A mintavételt megelőző legalább 30 percben a páciens már ne egyen, ne igyon, ne rágózzon vagy dohányozzon. A nyálgyűjtéshez használja a nyálgyűjtő tölcsért és a mintagyűjtő csövet. Erős köhögés után hagyja, hogy a nyál belecsorogjon a mintagyűjtőbe. A nyálmennyiség érje el a jelzett szintet (mintegy 300μL). Ha túl sok lett, akkor a pipetta segítségével távolítsa el a felesleget a megadott szint eléréséig.

 

 

Töltse a pufferoldatot is a mintagyűjtő tégelybe, majd dobja ki a nyálgyűjtő tölcsért. Zárja le a mintagyűjtő csövet a cseppentőheggyel. Legalább háromszor erőteljesen rázza össze a nyálat az extrakciós reagenssel, majd kb. tízszer szorítsa össze a csőben az elegyet, hogy alaposan összekeveredjen.

 

 

Most vegye ki a tesztkazettát a lezárt csomagolásából, és csepegtessen a kellően összekevert mintából 3 cseppet a tesztkazetta S-jelzésű nyílásába.

 

 

15 perc után leolvasható az eredmény, viszont 20 perc elteltével már nem vehető figyelembe.

 

A teszthez szükséges várakozási idő: max. 15 perc

 

Eredmények értelmezése:

Pozitív eredmény esetén két csík jelenik meg, egy kontrollvonal (C) és egy tesztvonal (T). A tesztvonal adott esetben halványabb is lehet.

Tennivalók: az érintett elkülönítése, ha lehetséges, az eredmények más módszerrel való megerősítése.

 

Negatív eredmény esetén csupán egy kontrollvonal (C) jelenik meg a teszten.

Tennivalók: ha a tünetek indokolják, eredmény megerősítése más módszerrel.

 

Érvénytelen eredmény esetében egyetlen csík sem jelenik meg a teszten, vagy pedig csak a tesztcsík (T) látható. Okai lehetnek az elégtelen mennyiségű minta, illetve a teszteljárás nem megfelelő kivitelezése. Ebben az esetben a tesztet meg kell ismételni.

 

A teszt tárolása: A zárt teszt 4 - 30 °C között tárolandó. Felbontása után egy órán belül felhasználandó. Lejárati dátum a csomagoláson megtalálható.

Figyelmeztetés: Az antigén-gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19 diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontaktkutatás eredményeiből következően vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt (PCR) elvégzésével meg kell erősíteni. A tesztet kizárólag orvosi szakdolgozók használhatják! Otthoni használatra, valamint önellenőrzési célra történő felhasználása tilos!

 

FIGYELMEZTETÉS!

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követően nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29 §(1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

 

FONTOS!


A Legal Beauty Kft. nem vállal felelősséget a Vevő beszerzési eljárására vonatkozó jogszabályban előírt kötelezettségeinek teljesítésére, az a Vevő hatásköre. Forgalmazó felelőssége kizárólag a rendeltetésszerű felhasználásra felhívó tájékoztatásra, és a leszállított árura terjed ki.

Ajánlott termékek