• Cégek és magánszemélyek is rendelhetnek!
 • |
 • Kérdése van? Hívjon: +36 70 7 999 999
 • Cégek és magánszemélyek is rendelhetnek!
 • Kérdése van? Hívjon: +36 70 7 999 999

Clungene COVID-19 antigén gyorsteszt - 25 db tesztkészlet (orrgarat/torok/orrlyuk) - Lejárati idő: 2023-11-30

Clungene COVID-19 antigén gyorsteszt - 25 db tesztkészlet (orrgarat/torok/orrlyuk) - Lejárati idő: 2023-11-30

bruttó (5% ÁFA)
22 250 Ft
Akció -76%
5 250 Ft (210 Ft/db)
nettó:
5 000 Ft (200 Ft/db)

A Clungene COVID-19 antigén gyorsteszt orrgaratból, torokból vagy fájdalommentesen, orrlyukból vett nyálkahártyamintából mutatja ki a SARS-CoV-2 vírus jelenlétét a szervezetben a koronavírus-fertőzés korai szakaszában, közvetlenül az első tünetek megjelenése után. A teszt azt fogja megerősíteni, hogy a páciens a teszt időpontjában vírusfertőzött-e, vagyis terjesztheti-e a fertőzést. Pozitív eredmény esetén az illető fertőző.

Gyártó: Hangzhou Clongene Biotech Co., Ltd.

Sajnáljuk, de ez a termék jelenleg nincs raktáron, kattints a lenti gombra, iratkozz fel és értesítünk, ha újra elérhetővé válik.
Mennyiség:
Teszt típusa:
Lejárati idő:

Lejárati idő: 2023-11-30

 •  
 •  
 •  

A magyar nyelvű használati utasítást a fenti (↑↑↑), "Letölthető dokumentumok" fülre kattintva találja.

 

A termék egy professzionális felhasználási célra szánt, 15 perc alatt elvégezhető antigén gyorsteszt, amely a vizsgált személy orrgarat, torok vagy orrlyuk-nyálkahártyából vett mintája alapján, néhány mellékelt eszköz segítségével, és egyszerűen elvégezhető lépés betartásával mutatja ki a páciens fertőzöttségét. A doboz 25 db egyenként kiszerelt, komplett mintavevő készletet tartalmaz.

A három, tetszés szerint megválasztható tesztelési eljárás közül az orrlyukból vett mintából dolgozó teszt a legkevésbé fájdalmas, ill. kellemetlen, hiszen minimális kényelmetlenséggel jár, szemben a hagyományos, orrgaratból - igen mélyről -, vagy torokból vett minta kellemetlenségeihez képest. A kapott eredmények könnyen értelmezhetőek. A vizsgálathoz szükséges pufferoldat minden teszthez egyenként lett kiszerelve, így annak pontos kimérésével sem kell foglalkozni, azaz egyetlen teszt sem fog kárba veszni, és akár több helyszínen is folyhat egyszerre a tesztelés.

 

Általános információk az antigén gyorsteszt működési elvének megértéséhez

 

Az antigénteszt a PCR-teszten kívül az egyetlen, hatóságilag elfogadott tesztelési módszer. Olyan esetekben célszerű alkalmazni, amikor a beteg tüneteket mutat és / vagy nagy a fertőzöttség kockázata. Némileg hasonlít a PCR tesztekre, hiszen az antigénteszt közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki. Vagyis a teszt észleli a SARS-CoV-2 vírusra kifejezetten jellemző fehérjét, amit az immunrendszer is felismer, és amelyek kiváltják annak reakcióját, az immunválaszt. Az antigéntesztek innen kapták a nevüket is, hiszen a vírus egy fehérjéjét - antigénjének meglétét - mutatják ki.

 

FONTOS!

A SARS-CoV-2 vírus antigénje a legtöbb esetben a tünetek megjelenését követő 5. napban van jelen kimutatható mértékben a fertőzött személyben, ezért az antigén-gyorsteszt ebben az időintervallumban szolgáltatja a legmegbízhatóbb eredményeket.

 

Legfontosabb előnyei

 • ugyanazzal a tesztkészlettel háromféle tesztelési eljárás közül lehet választani
 • az orrlyukból vett mintavétel a többi antigéntesztes eljárás közül a legkényelmesebb
 • olcsóbb, mint a PCR teszt
 • hatóságilag is elfogadott tesztelési módszer
 • használhatja üzemorvos, háziorvos, gyógyszerész vagy más egészségügyi szakember
 • bárhol el lehet végezni, akár egy cég vagy intézmény erre kijelölt helyiségében is
 • a teszthez nincs szükség semmilyen berendezésre, sem további eszközökre
 • nem szükséges laboratóriumi várólistát kialakítani: a tesztet üzemorvos vagy más egészségügyi dolgozó azonnal elvégezheti
 • az eredmény már 15 perc után leolvasható

Termékinformációk

 • A nem szakember általi felhasználás nem biztonságos.
 • A termék sem öntesztelésre, sem otthoni használatra nem alkalmazható.
 • A pufferfolyadékot tartalmazó fiolák egyenként lettek kiszerelve, hogy egy teszt se vesszen kárba.

Termék megnevezése: CLUNGENE COVID-19 Antigén Gyorsteszt Készlet

Termék gyártójának neve, címe:

Csomag tartalma:

 • 25 db tesztkazetta: minden kazetta szárítószerrel, külön fóliatasakban
 • 25 db egyenként 0,3 ml pufferfolyadék (külön fiola minden egyes teszthez)
 • 25 db steril mintavevő pálca
 • 25 db mintagyűjtő cső
 • 25 db cseppentő
 • 1 db munkaállomás
 • Használati utasítás

Vizsgálat menete:

1, Állítsa a mintagyűjtő csövet a munkaállomásba, majd töltse bele az előre kimért pufferoldatot.

2, Vegye le a mintát a vizsgált személytől a választott eljárásnak megfelelően a steril mintavevő pálca segítségével úgy, hogy megfelelő mennyiségű sejtes elem kerüljön rá.

A pufferoldatot a mintagyűjtő tégelybe töltjük, majd hagyjuk egy percig állni.

A mintavételhez vegye ki a steril tamponpálcát a csomagolásból, majd hajtsa hátra a páciens fejét kb. 70 °-os szögben.

vizsgálat menete

3, Mintavételi eljárások:

orrgarat torok orrlyuk
ORRGARAT TOROK ORRLYUK

 

ORRGARAT

Helyezze be a mintavevő pálcát az orrlyukba a szájpadlással párhuzamosan (nem felfelé), amíg ellenállásba nem ütközik, vagy amíg a mintavevő pálca egyenlő távolságra nem lesz a páciens fülétől és orrnyílásától, amely jelzi, hogy elérte az orrgarati részt. (A mintavevő pálca akkor van megfelelő mélységben, ha egyenlő távolságra van az orrnyílásoktól és a fül külső nyílásától.) Óvatosan forgatva dörzsölje a mintavevő pálcát néhány másodpercig ebben a helyzetben, hogy felszívja a váladékokat.
Lassan, a mintavevő pálcát forgatva húzza ki azt.
Ugyanazt a mintavevő pálcát használva mindkét oldalról vehet mintát. Erre akkor nincs szükség, ha a mintavevő pálca már az első mintavétel után kellően átitatódott folyadékkal. Ha orrsövényferdülés vagy orrdugulás miatt a mintavétel nehézségekbe ütközik az egyik orrlyukból, ugyanazzal a mintavevő pálcával vegyen mintát a másik oldalról.

TOROK

Helyezze a mintavevő pálcát a hátsó garat és a mandulák területére. Dörzsölje a mintavevő pálcát a mandulapillérekhez és a hátsó szájgarathoz úgy, hogy közben ne érjen hozzá a fogakhoz és az ínyhez.

ORRLYUK

Miközben óvatosan forgatja a pálcát, dugja azt kb. 2,5 cm mélyre az orrlyukba, amíg ellenállásba nem ütközik az orrcsontnál. Forgatás közben dörzsölje a tampont többször az orrfalhoz, majd húzza ki, és ismételje meg a folyamatot ugyanezt a tampont használva a másik orrlyukban is.

4, Ezután a pálcán lévő mintát elegyítse a pufferfolyadékkal. Hagyja ott egy percig állni.

5, Végül vegye ki a tampont a tégelyből úgy, hogy közben összenyomja a cső oldalát, hogy a maradék folyadékot is kipréselje a tamponból. Az így elkészült oldat alkotja a teszthez felhasználandó mintát. Ezután rögzítse szorosan a cseppentőhegyet az extrakciós csőre.

 

6, A kellően összekevert mintából cseppentsen hármat a tesztkazetta S-jelzésű nyílásába. 15 perc után leolvashatók az eredmények, viszont 20 perc elteltével már nem vehetők figyelembe.

 

Eredmények értelmezése:

Pozitív Két csík látható. Az egyik a kontroll (C), a másik a teszt (T) régióban. Az eredmény a tesztcsík intenzitásától függetlenül pozitívnak számít.

 

Negatív Egyetlen színes vonal jelenik meg a kontroll (C) régióban, a teszt (T) régióban nem látható színes vonal.

 

Érvénytelen

Nem látható a kontrollcsík. A kontrollcsík megjelenésének a hiánya a leggyakrabban az elégtelen mintamennyiségre, vagy a helytelen mintavételezésre, illetve kezelésre vezethető vissza. Tanulmányozza át a teszt elvégzésének folyamatát, és új kazettát használva ismételje meg a tesztet.

 

A teszt tárolása: A zárt teszt 4 - 30 °C között tárolandó. Felbontása után egy órán belül felhasználandó. Lejárati dátum a csomagoláson megtalálható.

Figyelmeztetés: Az antigén-gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19 diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontaktkutatás eredményeiből következően vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt (PCR) elvégzésével meg kell erősíteni. A tesztet kizárólag orvosi szakdolgozók használhatják! Otthoni használatra, valamint önellenőrzési célra történő felhasználása tilos!

 

FIGYELMEZTETÉS!

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követően nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29 §(1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

 

FONTOS!

A Legal Beauty Kft. nem vállal felelősséget a Vevő beszerzési eljárására vonatkozó jogszabályban előírt kötelezettségeinek teljesítésére, az a Vevő hatásköre. Forgalmazó felelőssége kizárólag a rendeltetésszerű felhasználásra felhívó tájékoztatásra, és a leszállított árura terjed ki.

Ajánlott termékek