• Cégek és magánszemélyek is rendelhetnek!
 • |
 • Kérdése van? Hívjon: +36 70 7 999 999
 • Cégek és magánszemélyek is rendelhetnek!
 • Kérdése van? Hívjon: +36 70 7 999 999

ECOTEST COVID-19 & influenza A+B Ag kombinált egylépéses automata otthoni tollteszt - 1 db tesztkészlet (orrlyukas) - Lejárati idő: 2024-10-31

ECOTEST COVID-19 & influenza A+B Ag kombinált egylépéses automata otthoni tollteszt - 1 db tesztkészlet (orrlyukas) - Lejárati idő: 2024-10-31

bruttó (5% ÁFA)
1 790 Ft
Akció -45%
990 Ft (990 Ft/db)
nettó:
943 Ft (943 Ft/db)

Az ECOTEST COVID-19 & influenza A+B antigén kombinált, orrlyukas, automata gyorstesztje gyermekek és felnőttek otthoni tesztelésére készült. Ez az egylépéses önteszt orrlyukból vett mintából képes kimutatni mind az új koronavírust, mind a hagyományos influenza A, ill. B típusát. A teszt segítségével a páciens megtudhatja, hogy az új koronavírussal vagy influenzával betegedett-e meg. A teszt azt fogja megerősíteni, hogy az illető fertőző-e, illetve melyik vírussal.

Gyártó: Assure Tech. (Hangzhou) Co., Ltd.

Raktáron 1 munkanapos kiszállítás
Mennyiség:
Lejárati idő:

Rendeld meg most és GLS futárral ekkor szállítjuk: 2024-07-17, szerdán.

Lejárati idő: 2024-10-31

Kosárba tesz
 •  
 •  
 •  

A magyar nyelvű használati utasítást a fenti (↑↑↑), "Letölthető dokumentumok" fülre kattintva találja.

 

A COVID-19 és az influenza megkülönböztetése azért életbevágó, mert a két fertőzésnek más és más lehet a lefutása, kezelése, és a szövődmények is eltérnek egymástól. Az új koronavírusfertőzést okozó SARS-CoV-2 és az influenzavírus A+B variánsa által okozott megbetegedések megkülönböztetése a tünetek alapján még a szakemberek számára sem könnyű. Sőt sok esetben számukra is az egyetlen biztos támpontot a tesztelés jelenti.

 

Mik az influenza és a COVID-19 jellemző tünetei?

A COVID-19 és az influenza tünetei közőtt az egyik legjellemzőbb különbség az ízérzékelés- és szaglás elvesztése. Ez a COVID-19 tünete, amely általában nem jár együtt az influenzával. Azonban ez a COVID-19 korai változatainál sokkal gyakoribb volt, és most úgy tűnik, hogy az omikron különböző változataira már nem annyira jellemző.

A másik jellemző különbség az, hogy a COVID-19 esetében hosszabb ideig lehetünk fertőzőképesek, mint az influenza esetében. Ezt a lappangási időszakot viszont tesztelés nélkül szinte lehetetlen meghatározni. Az influenzás gyermekek és felnőttek leginkább a tüneteik megjelenésének harmadik vagy negyedik napjáig fertőznek, míg a SARS-CoV-2 vírussal fertőzöttek átlagosan nyolc napig.

A COVID-19 esetében nagyobb annak az esélye, hogy a fertőzés súlyos betegséggé fejlődik. Ugyanakkor az influenza is végzetes lehet, főleg a szövődményekkel veszélyeztetettek számára. Az eddigi adatok alapján azonban az látható, hogy a SARS-CoV-2 vírus halálozási aránya tízszer magasabb, mint az influenzáé.

A COVID-19 szövődményei közé a tüdő, a szív, a vesék, az agy és más szervek hosszú távú károsodása és számos más, hosszan tartó tünet is tartozik, mint pl. hajhullás. Az influenza szövődményei közé a szív, az agy vagy az izmok gyulladása és több szervi elégtelenség tartozhat, valamint olyan másodlagos bakteriális fertőzések, mint például a tüdőgyulladás.

Mind az influenza, mind a COVID-19 vezethetnek kórházi kezeléshez és halálhoz, ezért érdemes mindkettőt komolyan venni, és mindegyiket az adott betegségre leginkább hatásos módszerekkel kezelni. A helyes kezelés megválasztásához azonban tudni kell, mivel állunk szemben, ezért az otthoni tesztelés életmentő jelentőségű.

Az ECOTEST COVID-19 & influenza A+B antigén kombinált, orrlyukas, automata öntesztje 15 perc alatt kimutatja a vizsgált személy által, orrlyukból vett mintájából, hogy COVID-19-ről vagy influenzás megbetegedésről van-e szó. Az is előfordulhat, hogy mindkét vírus egyszerre van jelen a szervezetében.

 

Általános információk az egylépéses antigén automata tollteszt működési elvének megértéséhez

Az antigénteszt a PCR-teszten kívül az egyetlen, hatóságilag elfogadott tesztelési módszer. Olyan esetekben célszerű alkalmazni, amikor a beteg tüneteket mutat és / vagy nagy a fertőzöttség kockázata. Némileg hasonlít a PCR tesztekre, hiszen az antigénteszt közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki. Vagyis a teszt észleli az adott vírusra kifejezetten jellemző fehérjét, amit az immunrendszer is felismer, és amelyek kiváltják annak reakcióját, az immunválaszt. Az antigéntesztek innen kapták a nevüket is, hiszen a vírus egy fehérjéjét - antigénjét - mutatják ki.

FONTOS!

A vírusantigén kimutathatósága a COVID-19 esetében általában valamivel később, az expozíciótól számított kettő-öt nap után - de akár 14 nap is lehet -, míg az influenza esetében egy-négy nap után a legvalószínűbb, ezért ez az antigén gyorsteszt ekkor szolgáltatja a legmegbízhatóbb eredményeket.

Legfontosabb előnyei

 • gyerekek kíméletes tesztelésére tökéletes
 • tényleg annyira kézreálló, mint egy toll
 • sokkal olcsóbb, mint a PCR teszt
 • segít eldönteni, hogy a tünetek megjelenésekor hagyományos influenzáról (A vagy B típusú) vagy az új koronavírus-fertőzésről van-e szó
 • hatóságilag is elfogadott tesztelési módszer
 • nincs szükség üzemorvos, háziorvos, gyógyszerész vagy más egészségügyi szakember bevonására
 • bárhol el lehet végezni, akár otthon a nappaliban is
 • az eredmény már 15 perc után leolvasható

Termékinformációk

 • A teszt használata teljesen biztonságos - még a gyerekek számára is.
 • Egyetlen teszttel két kérdésre kap választ.
 • A termék kifejezetten öntesztelésre, otthoni felhasználásra készült.
 • A pufferfolyadékot nem kell sehova sem átönteni, bekeverni, a minta levétele után minden megy automatikusan a maga útján.

A termék megnevezése: ECOTEST COVID-19 & influenza A+B antigén, egylépéses, kombinált orrlyukas automata tollteszt otthoni felhasználásra

A termék gyártójának neve, címe:

 • Assure Tech. (Hangzhou) Co., Ltd.
 • Building 4, No. 1418-50, Moganshan Road, Gongshu District, Hangzhou, 310011Zhejiang, P.R. China

A készlet tartalma:

 

Tesztelés menete:

Tesztelés előtt
Legalább 20 másodpercen keresztül mosson kezet szappanos vízzel, vagy használjon kézfertőtlenítőt.
Vegye ki a tolltesztet a csomagolásából.

Megjegyzés:
2 és 18 év közötti gyermekek tesztelését felnőttnek kell felügyelnie vagy segítenie.
Két évnél fiatalabb gyermeket nem szabad ezzel az eszközzel tesztelni.

A mintavétel menete
Húzza le a tolltesztet az extrakciós csőről.
Vegye le róla a védősapkát.

Óvatosan dugja be a mintagyűjtőt az orrlyukába addig, amíg ellenállásba nem ütközik (kb. 1-2 cm mélyen). Dörzsölje a mintagyűjtőt az orrüreg falához és közben forgassa meg ötször.


Kissé csavarja meg a tolltesztet, miközben kihúzza az orrlyukból. Ismételje meg a mintavételi eljárást a másik orrlyukban is, hogy mindkét orrüregből elegendő minta álljon rendelkezésre.

FIGYELEM! A teszt akkor lehet pontatlan, ha a mintavétel nem megfelelő.

Megjegyzés: Ha másoktól vesz mintát, kérjük, viseljen arcmaszkot. Gyermekeknél előfordulhat, hogy nem kell olyan mélyen az orrlyukba bedugni a tampont. A legkisebbeknél szükség lehet egy második személyre is, aki fogja a gyermek fejét a tamponálás során.

A minta kiértékelése
Addig nyomja bele a teszteszközt függőlegesen az extrakciós csőbe, amíg a cső felső széle el nem éri a tartógyűrű tetejét.


15 perc elteltével olvassa le az eredményt. 30 perc múlva már ne értelmezze az eredményt.


Várakozási idő: 15 perc

 

Az eredmények értelmezése


COVID-19 teszt

POZITÍV: Két színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik a kontroll régióban (C), a másik a teszt régióban (T).
NEGATÍV: Csak egy színes csík jelenik meg, a kontroll régióban (C). A teszt régióban (T) nincs csík.
ÉRVÉNYTELEN: A kontrollcsík nem jelenik meg. Minden olyan tesztet, amely a megadott leolvasási időben nem hozott létre kontrollcsíkot, ki kell dobni. Kérjük, újra olvassa el a teszteljárást, és ismételje meg azt egy új teszttel. Ha a teszt továbbra is érvénytelen, konzultáljon orvosával vagy keressen fel egy COVID-19 tesztközpontot.

INFLUENZA A/B teszt

Influenza A-POZITÍV: Két színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik a kontroll régióban (C), a másik az A-régióban (A).
Influenza B-POZITÍV: Két színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik a kontroll régióban (C), a másik a B-régióban (B).
Influenza A- és influenza B-POZITÍV: Három színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik a kontroll régióban (C), a másik az A-régióban (A), a harmadik a B-régióban (B).

Megjegyzés: Az A és B influenza együttes fertőzése ritka. Az olyan klinikai mintát, amely mind az A-ra, mind a B-re pozitív eredményt ad, érvénytelen eredménynek kell tekinteni, és egy másik tesztet kell elvégezni. Ha a teszt ismét pozitív mind az A, mind a B influenzára, a mintát az eredmények jelentése előtt más módszerrel újra kell vizsgálni.

Influenza A- és influenza B-NEGATÍV: Csak egy színes csík jelenik meg, a kontroll régióban (C). Sem az A, sem a B-régióban nincs csík.
Influenza A- és influenza B-ÉRVÉNYTELEN: A teszt érvénytelen, ha a kontroll régióban (C) nem jelenik meg a színes csík, függetlenül attól, hogy van-e csík az A vagy B-régióban vagy sem. Ismételje meg a tesztet egy új teszttel és új mintával. Az elégtelen mintamennyiség, a pontatlan teszteljárás vagy a lejárt teszt érvénytelen eredményt okozhat. Ha a probléma továbbra is fennáll, forduljon a helyi forgalmazóhoz.
   

Megjegyzés:

(1) A szín intenzitása a vizsgálati területen (T) változhat. Azonban a vizsgálati területen látható bármilyen árnyalatot pozitívnak kell tekinteni. Vegye figyelembe, hogy ez csak minőségi teszt, és a mintában lévő víruskoncentráció ezzel a teszttel nem határozható meg.
(2) A pozitív teszteredmény azt jelenti, hogy a COVID-19 és/vagy influenzát okozó vírus kimutatható a mintában, és nagyon valószínű, hogy a tesztelt személy COVID-19 és/vagy influenzával fertőzött és fertőző. Kérjük, azonnal forduljon orvosához, és tartsa be a karanténra vonatkozó helyi irányelveket. Egészségügyi szolgáltatója a vizsgálati eredmények, valamint a kórtörténet és a tünetek alapján együtt fogja meghatározni, hogy miként lehet a legjobban gondoskodni Önről. Ne hozzon semmilyen orvosi szempontból releváns döntést anélkül, hogy előzetesen ne konzultálna kezelőorvosával.
(3) A negatív teszteredmény azt jelenti, hogy a COVID-19 és/vagy influenzát okozó vírus antigénjei nem mutathatók ki a mintából. A negatív eredmény nem zárja ki a COVID-19 és/vagy az influenzafertőzést. Ez azt jelenti, hogy megvan az esélye annak, hogy ez a teszt negatív eredményt ad, ha Ön COVID-19 és/vagy influenzavírussal fertőzött. Ha a teszt negatív, és továbbra is COVID-19 és/vagy influenzaszerű tüneteket tapasztal: láz, köhögés és/vagy légszomj, akkor forduljon kezelésért orvosához.

A teszt tárolása:

A teszt zárt csomagolásban 2 – 30 °C között tárolandó. Felbontás után egy órával felhasználandó. Lejárati dátum a csomagoláson megtalálható.

Figyelem!

Az antigén-gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19 és az influenza A+B diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontaktkutatás eredményeiből következően vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt elvégzésével meg kell erősíteni.

 

FIGYELMEZTETÉS!

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követően nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29 §(1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

 

FONTOS!

A jogszabályi rendelkezések értelmében, gyógyászati segédeszközt a végső felhasználó részére forgalmazni, javítani és kölcsönözni kizárólag az egészségügyi államigazgatási szerv engedélyével, jogszabályban foglalt feltételek szerint lehet.

Cégünk a vénymentesen kapható, vagyis TB támogatásba be nem fogadott öntesztelési felhasználási célú eszközöket a 7/2004. (XI. 23.) EüM rendeletben foglaltaknak megfelelően online rendelés utáni csomagkiszállítással házhoz vitetheti.

Tájékoztatjuk, hogy vásárlási szándékának megerősítésével - megrendelés-visszaigazolás - Ön lemond a gyógyászati segédeszköz - önteszt - alkalmazásával összefüggő szakmai információ biztosításához fűződő jogáról. Természetesen a teszt dobozában található magyar nyelvű használati útmutató részletesen, lépésről-lépésre elmagyarázza a laikusok számára, hogyan kell a tesztet helyesen elvégezni.

Ajánlott termékek