Legyen stílusos, és válasszon fekete maszkot!

november 11 1 min read

A világ már megtapasztalta, milyen karanténban lenni heteken át. Az ekkor bekövetkezett értékrendváltások talán örökre velünk maradnak - ha más nem, divatos pizsamák és dizájn maszkok formájában.

Miért lettek népszerűek a fekete maszkok?

Az orvosi maszkok legelterjedtebb árnyalata nagyon sokáig a világoskék volt - ám mára már megjelent az önkifejezés igénye a maszkok terén is.

A legszerencsésebb talán az lenne, ha a szivárvány minden árnyalatában lenne egy maszk a tarsolyunkban, hogy kedvünkre cserélgethessük őket. Ez azonban sajnos egy kisebb vagyonba kerülne, így érdemesebb egy minden stílushoz passzoló fekete maszkot beszerezni

Fontos a hatékony védelem

A divatos szín mellett mindig tartsa szem előtt, hogy egy maszk legfontosabb értéke a hatékonyság, azaz, hogy milyen fokú védelmet nyújt a viselőjének.

Mert bár a szín egyrészről jelzés, másrészről megtévesztő is lehet: attól, hogy egy maszk világoskék színű, még nem jelenti azt, hogy megfelel az orvosi maszkra vonatkozó előírásoknak. És persze attól, hogy egy maszk csinos és fekete, még rendelkezhet rendkívül magas védelmi szinttel. 

Ajánlott tehát minden színes és fekete maszk vásárlása esetén először alaposan elolvasni a termék leírását, hogy megtudjuk, milyen anyagból készült (szőtt, illetve nemszőtt anyag) és hány rétegből épül fel. 

A fekete maszkok leggyakoribb típusai

Van miből válogatni, mivel szinte mindegyik maszktípus kapható fekete színben. Csak ECM és CE tanúsítvánnyal rendelkező maszkot vegyen - ezek garantáltan hatékonyak, és megfelelnek a védelmi előírásoknak.

Fekete orvosi maszkok

Az orvosi maszkok általában három-, vagy négyrétegűek.

Ezek az alábbi módon épülnek fel:

  • kívül található a fekete, vízlepergető réteg,       
  • középen a szűrőréteg (minél több szűréteg van középen, annál hatékonyabb a maszk),     
  • belül pedig egy puha, nedvszívó réteg.

Rendeléskor figyeljen a méretre is!

Fekete FFP maszkok

Természetesen vannak közel 100%-os szűrési hatékonyságú fekete FFP maszkok is, ezen belül pedig:

Szelepes maszkok:

és

Szelep nélküli maszkok:

Rövid cikkünket az FFP2 maszkokról itt olvashatja! A virusmaszk.hu-n az FFP2-es maszkok gyerekméretben is elérhetőek, így vásárláskor kérjük, figyeljen a méretre is!

Annak érdekében, hogy biztosan azt az FFP maszkot válassza, amire szüksége van, olvassa el cikkünket is!

A virusmaszk.hu-n akár 50 darabos kiszerelésben is vehet nagyker áron maszkot!